Kontynuując organizację Olimpiady Wiedzy o Mleku i Mleczarstwie Krajowy Związek Spółdzielni Mleczarskich Zw. Rew. zachęca Szkoły do wzięcia udziału w Olimpiadzie w roku szkolnym 2025/2026.
Zgodnie z Regulaminem Olimpiada jest organizowana dla uczniów szkół średnich i mogą w niej brać udział uczniowie kształcący się w zawodzie:
- technik technologii żywności – numer zawodu 314403 – wg klasyfikacji zawodów szkolnictwa zawodowego, klasyfikacja właściwa, załącznik do Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 15 lutego 2019 r. w sprawie ogólnych celów i zadań kształcenia w zawodach szkolnictwa branżowego oraz klasyfikacji zawodów szkolnictwa branżowego (Dz. U. 2019 poz. 316),
- technik przetwórstwa mleczarskiego – numer zawodu 314402 – wg klasyfikacji zawodów szkolnictwa zawodowego, klasyfikacja właściwa, załącznik do Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 15 lutego 2019 r. w sprawie ogólnych celów i zadań kształcenia w zawodach szkolnictwa branżowego oraz klasyfikacji zawodów szkolnictwa branżowego (Dz. U. 2019 poz. 316).
Informacje o Olimpiadzie znajdują się w załączonym Regulaminie Olimpiady.
Olimpiada odbędzie się w dniach 9-11 marca 2026 r. w Zespole Szkół nr 3 im. Bogdana Chełmickiego w Rypinie (ul. Nowy Rynek 20, 87-500 Rypin)
Olimpiada Wiedzy o Mleku i Mleczarstwie w roku szkolnym 2025/2026 jest finansowana z Funduszu Promocji Mleka.
Regulamin Olimpiady Wiedzy o Mleku i Mleczarstwie – TUTAJ
#Fundusze Promocji