W roku 2013 z Funduszu Promocji Mleka zostały wykonane w ramach zadania: „Projekty polskich norm i standardy FAO/WHO” następujące działania:

PrCodex Stan 250 Codex Standard – Mieszanka Zagęszczonego Mleka Odtłuszczonego z Tłuszczem Roślinnym

PrCodex Stan 251 Codex Standard – Mieszanka Odtłuszczonego Mleka w Proszku z Tłuszczem Roślinnym

PrCodex Stan 252 Codex Standard – Mieszanka Mleka Zagęszczonego Odtłuszczonego Słodzonego z Tłuszczem Roślinnym


W roku 2014 z Funduszu Promocji Mleka zostały wykonane w ramach zadania: „Projekty polskich norm i standardy FAO/WHO” następujące działania:

PrCodex Stan 207 Codex Standard – Mleko w proszku i śmietanka w proszku

PrCodex Stan 253 Codex Standard – Tłuszcze mleczne do smarowania

PrCodex Stan 256 Codex Standard – Tłuszcze do smarowania i mieszanki do smarowania

PrCodex Stan 281 Codex Standard – Mleka zagęszczone

PrCodex Stan 282 Codex Standard – Mleko zagęszczone słodzone

W roku 2015 z Funduszu Promocji Mleka zostały wykonane w ramach zadania: „Projekty polskich norm i standardy FAO/WHO” następujące działania:

PrCodex Stan 284 Codex Standard – Sery serwatkowe

Wprowadzenie zmian do następujących standardów FAO/WHO:

PrCodex Stan 221 Grupowy Codex Standard – Sery niedojrzewające włącznie z serami świeżymi

PrCodex Stan 262 Grupowy Codex Standard – Ser Mozzarella

PrCodex Stan 263 Codex Standard – Ser Cheddar

PrCodex Stan 265 Codex Standard – Ser Edam

PrCodex Stan 266 Codex Standard – Ser Gouda

PrCodex Stan 269 Codex Standard – Ser Emmental

PrCodex Stan 270 Codex Standard – Ser Tilsiter

PrCodex Stan 283 Ogólny Codex Standard – Ser

W roku 2022 z Funduszu Promocji Mleka zostały wykonane w ramach zadania: „Projekty polskich norm i standardy FAO/WHO” następujące działania:

Wprowadzenie zmian i aktualizacji do następujących standardów FAO/WHO:

CXS 221 Grupowy Standard – Sery niedojrzewające włącznie z serami świeżymi

CXS 243 Standard – Mleka fermentowane

CXS 262 Standard – Ser Mozzarella

CXS 265 Standard – Ser Edam

CXS 266 Standard – Ser Gouda

CXS 273 Standard – Cottage Cheese

CXS 283 Ogólny Standard – Ser

CXS 288 Standard – Śmietanka i śmietanki przetworzone

 

W roku 2023 z Funduszu Promocji Mleka zostały wykonane w ramach zadania: „Projekty polskich norm i standardy FAO/WHO” następujące działania:

Wprowadzenie zmian i aktualizacji do następujących standardów FAO/WHO:

CXS 208 Standard dla grupy – Sery w solance

CXS 250 Standard – Mieszanka zagęszczonego mleka odtłuszczonego z tłuszczem roślinnym

CXS 251 Standard – Mieszanka w sproszkowanej formie odtłuszczonego mleka i tłuszczu roślinnego

CXS 252 Standard – Mieszanka mleka zagęszczonego odtłuszczonego słodzonego z tłuszczem roślinnym

CXS 275 Standard – Ser kremowy

CXS 278 Standard – Bardzo twardy ser do tarcia

CXS 284 Standard – Sery serwatkowe

CXS 289 Standard – Serwatki w proszku

Aktualności

Zaproszenie do składania ofert na stanowisko Prezesa Zarządu KZSM Zw. Rew.

Zaproszenie do składania ofert na stanowisko Prezesa Zarządu KZSM Zw. Rew.

Rada Krajowego Związku Spółdzielni Mleczarskich Zw. Rew.zaprasza do składania ofert na stanowisko Prezesa Zarządu Krajowego…
Zmarł ś.p. prof. dr hab. inż. Bogusław Staniewski

Zmarł ś.p. prof. dr hab. inż. Bogusław Staniewski

Z głębokim żalem zawiadamiamy, że w dniu 4 kwietnia 2024 r. zmarł Ś.P. prof. dr…
KZSM Zw. Rew.: zapraszamy na nasz kanał na YouTube

KZSM Zw. Rew.: zapraszamy na nasz kanał na YouTube

Zapraszamy do śledzenia naszego kanału na YouTubie, gdzie systematycznie zamieszczamy filmy, video animacje, wywiady, podcasty,…

Ogłoszenia

Konsultacje KZSM

Zarząd Krajowego Związku Spółdzielni Mleczarskich  Zw. Rew. w Warszawie uprzejmie informuje, że z dniem 1.07.2009…

OSM OSM Proszkownia Mleka w Krośniewicach - informacja o sprzedaży nieruchomości

OSM Proszkownia Mleka w Krośniewicach zamieszcza informację odnośnie sprzedaży nieruchomości  wymienionych w załączniku, będących własnością…