W roku 2013 z Funduszu Promocji Mleka zostały wykonane w ramach zadania: „Projekty polskich norm i standardy FAO/WHO” następujące działania:
PrCodex Stan 250 Codex Standard – Mieszanka Zagęszczonego Mleka Odtłuszczonego z Tłuszczem Roślinnym
PrCodex Stan 251 Codex Standard – Mieszanka Odtłuszczonego Mleka w Proszku z Tłuszczem Roślinnym
PrCodex Stan 252 Codex Standard – Mieszanka Mleka Zagęszczonego Odtłuszczonego Słodzonego z Tłuszczem Roślinnym
W roku 2014 z Funduszu Promocji Mleka zostały wykonane w ramach zadania: „Projekty polskich norm i standardy FAO/WHO” następujące działania:
PrCodex Stan 207 Codex Standard – Mleko w proszku i śmietanka w proszku
PrCodex Stan 253 Codex Standard – Tłuszcze mleczne do smarowania
PrCodex Stan 256 Codex Standard – Tłuszcze do smarowania i mieszanki do smarowania
PrCodex Stan 281 Codex Standard – Mleka zagęszczone
PrCodex Stan 282 Codex Standard – Mleko zagęszczone słodzone
W roku 2015 z Funduszu Promocji Mleka zostały wykonane w ramach zadania: „Projekty polskich norm i standardy FAO/WHO” następujące działania:
PrCodex Stan 284 Codex Standard – Sery serwatkowe
Wprowadzenie zmian do następujących standardów FAO/WHO:
PrCodex Stan 221 Grupowy Codex Standard – Sery niedojrzewające włącznie z serami świeżymi
PrCodex Stan 262 Grupowy Codex Standard – Ser Mozzarella
PrCodex Stan 263 Codex Standard – Ser Cheddar
PrCodex Stan 265 Codex Standard – Ser Edam
PrCodex Stan 266 Codex Standard – Ser Gouda
PrCodex Stan 269 Codex Standard – Ser Emmental
PrCodex Stan 270 Codex Standard – Ser Tilsiter
PrCodex Stan 283 Ogólny Codex Standard – Ser
W roku 2022 z Funduszu Promocji Mleka zostały wykonane w ramach zadania: „Projekty polskich norm i standardy FAO/WHO” następujące działania:
Wprowadzenie zmian i aktualizacji do następujących standardów FAO/WHO:
CXS 221 Grupowy Standard – Sery niedojrzewające włącznie z serami świeżymi
CXS 243 Standard – Mleka fermentowane
CXS 262 Standard – Ser Mozzarella
CXS 265 Standard – Ser Edam
CXS 266 Standard – Ser Gouda
CXS 273 Standard – Cottage Cheese
CXS 283 Ogólny Standard – Ser
CXS 288 Standard – Śmietanka i śmietanki przetworzone
W roku 2023 z Funduszu Promocji Mleka zostały wykonane w ramach zadania: „Projekty polskich norm i standardy FAO/WHO” następujące działania:
Wprowadzenie zmian i aktualizacji do następujących standardów FAO/WHO:
CXS 208 Standard dla grupy – Sery w solance
CXS 250 Standard – Mieszanka zagęszczonego mleka odtłuszczonego z tłuszczem roślinnym
CXS 251 Standard – Mieszanka w sproszkowanej formie odtłuszczonego mleka i tłuszczu roślinnego
CXS 252 Standard – Mieszanka mleka zagęszczonego odtłuszczonego słodzonego z tłuszczem roślinnym
CXS 275 Standard – Ser kremowy
CXS 278 Standard – Bardzo twardy ser do tarcia
CXS 284 Standard – Sery serwatkowe
CXS 289 Standard – Serwatki w proszku