W roku 2013 z Funduszu Promocji Mleka zostały wykonane w ramach zadania: „Projekty polskich norm i standardy FAO/WHO” następujące działania:

PrCodex Stan 250 Codex Standard – Mieszanka Zagęszczonego Mleka Odtłuszczonego z Tłuszczem Roślinnym

PrCodex Stan 251 Codex Standard – Mieszanka Odtłuszczonego Mleka w Proszku z Tłuszczem Roślinnym

PrCodex Stan 252 Codex Standard – Mieszanka Mleka Zagęszczonego Odtłuszczonego Słodzonego z Tłuszczem Roślinnym


W roku 2014 z Funduszu Promocji Mleka zostały wykonane w ramach zadania: „Projekty polskich norm i standardy FAO/WHO” następujące działania:

PrCodex Stan 207 Codex Standard – Mleko w proszku i śmietanka w proszku

PrCodex Stan 253 Codex Standard – Tłuszcze mleczne do smarowania

PrCodex Stan 256 Codex Standard – Tłuszcze do smarowania i mieszanki do smarowania

PrCodex Stan 281 Codex Standard – Mleka zagęszczone

PrCodex Stan 282 Codex Standard – Mleko zagęszczone słodzone

W roku 2015 z Funduszu Promocji Mleka zostały wykonane w ramach zadania: „Projekty polskich norm i standardy FAO/WHO” następujące działania:

PrCodex Stan 284 Codex Standard – Sery serwatkowe

Wprowadzenie zmian do następujących standardów FAO/WHO:

PrCodex Stan 221 Grupowy Codex Standard – Sery niedojrzewające włącznie z serami świeżymi

PrCodex Stan 262 Grupowy Codex Standard – Ser Mozzarella

PrCodex Stan 263 Codex Standard – Ser Cheddar

PrCodex Stan 265 Codex Standard – Ser Edam

PrCodex Stan 266 Codex Standard – Ser Gouda

PrCodex Stan 269 Codex Standard – Ser Emmental

PrCodex Stan 270 Codex Standard – Ser Tilsiter

PrCodex Stan 283 Ogólny Codex Standard – Ser

W roku 2022 z Funduszu Promocji Mleka zostały wykonane w ramach zadania: „Projekty polskich norm i standardy FAO/WHO” następujące działania:

Wprowadzenie zmian i aktualizacji do następujących standardów FAO/WHO:

CXS 221 Grupowy Standard – Sery niedojrzewające włącznie z serami świeżymi

CXS 243 Standard – Mleka fermentowane

CXS 262 Standard – Ser Mozzarella

CXS 265 Standard – Ser Edam

CXS 266 Standard – Ser Gouda

CXS 273 Standard – Cottage Cheese

CXS 283 Ogólny Standard – Ser

CXS 288 Standard – Śmietanka i śmietanki przetworzone

 

W roku 2023 z Funduszu Promocji Mleka zostały wykonane w ramach zadania: „Projekty polskich norm i standardy FAO/WHO” następujące działania:

Wprowadzenie zmian i aktualizacji do następujących standardów FAO/WHO:

CXS 208 Standard dla grupy – Sery w solance

CXS 250 Standard – Mieszanka zagęszczonego mleka odtłuszczonego z tłuszczem roślinnym

CXS 251 Standard – Mieszanka w sproszkowanej formie odtłuszczonego mleka i tłuszczu roślinnego

CXS 252 Standard – Mieszanka mleka zagęszczonego odtłuszczonego słodzonego z tłuszczem roślinnym

CXS 275 Standard – Ser kremowy

CXS 278 Standard – Bardzo twardy ser do tarcia

CXS 284 Standard – Sery serwatkowe

CXS 289 Standard – Serwatki w proszku

Aktualności

Śmietana bohaterem kącików kulinarnych w PNŚ

Śmietana bohaterem kącików kulinarnych w PNŚ

W ramach kampanii Polskie produkty mleczne królują na stole przygotowaliśmy razem z Pytanie na śniadanie…
Kolejne posiedzenie Porozumienie dla Mleczarstwa

Kolejne posiedzenie Porozumienie dla Mleczarstwa

6 listopada br. w siedzibie KZSM Zw. Rew. w Warszawie odbyło się spotkanie Porozumienia dla…
XX Mleczne Mistrzostwa Polski - zaproszenie

XX Mleczne Mistrzostwa Polski - zaproszenie

Krajowy Związek Spółdzielni Mleczarskich – Związek Rewizyjny w Warszawie wspólnie z Tygodnikiem Poradnikiem Rolniczym organizuje…

Ogłoszenia

Konsultacje KZSM

Zarząd Krajowego Związku Spółdzielni Mleczarskich  Zw. Rew. w Warszawie uprzejmie informuje, że z dniem 1.07.2009…

KZSM: biura w centrum Warszawy na wynajem

Krajowy Związek Spółdzielni Mleczarskich Związek Rewizyjny zlokalizowany w samym centrum Warszawy w budynku przy ul.…

OSM OSM Proszkownia Mleka w Krośniewicach - informacja o sprzedaży nieruchomości

OSM Proszkownia Mleka w Krośniewicach zamieszcza informację odnośnie sprzedaży nieruchomości  wymienionych w załączniku, będących własnością…